fbpx

Caută produsele care te interesează

Caută

Separator hidrocarburi

Ca si in cazul separatoarelor de grasimi, societatile comerciale care prin activitatea lor genereaza ape reziduale contaminate cu hidrocarburi sau uleiuri minerale, sunt obligate de legislatia in vigoare sa monteze un separator de hidrocarburi. De asemenea, conform legislatiei europene, orice spalatorie auto, fabrica, service auto, benzinarie sau platforma industriala trebuie sa fie dotata cu un separator de hidrocarburi in vederea obtinerii autorizatiei de la Agentia pentru Protectia Mediului si/sau Apele Romane. Rolul acestor separatoare este de a opri uleiurile minerale si alti poluanti de origine petroliera sa ajunga in sol si in sursele de apa.

Cum si unde se monteaza?

Se recomanda ca separatoarele de hidrocarburi sa fie montate subteran in continuatea rigolei de preluare inainte de emisar datorita potentialului mare de poluare in cazul unor scurgeri accidentale. Separatoarele de hidrocarburi se pot monta si suprateran dar este necesar construirea unui cadru de rezistenta si a unui bazin colector din beton pentru captarea apelor contaminate in cazul unor scurgeri accidentale. Daca se monteaza subteran este necesar ca echipamentul sa fie invaluit de un pat de nisip si nu fie montat intr-o zona cu trafic greu.

Separatoarele de hidrocarburi sunt confectionate din materiale rezistente (polipropilena industriala) la variatii de temperatura extreme si la coroziunea provocata de agenti chimici sau timp. De asemenea acestea nu necesita activitati de intretinere speciale ci doar o vidanjare periodica (de obicei o vidanjare o data la 6 luni / 1 an in functie de fiecare).

Inlocuirea filtrului se face de fiecare data cand este plin sau cel mult la 6 luni.

Autor: Madalina Munteanu

Galerie foto

Produse menționate