Caută produsele care te interesează

Cum impiedicam infiltratile in terenul de fundare?

Fiecare beneficiar isi doreste ca proiectele implementate sa fie la cel mai inalt grad de perfectiune calitativa atat din partea executantilor cat si din partea proiectantilor.

Cum rezolvam problemea stratificatie terenului?

In urma colectarii informatiilor din studiul geotehnic, am ajuns la concluzia suplimentari stratului de fundare cu un strat format din blocaj din piatra bruta acolo unde nu a fost obtinuta capacitatea portanta. Se vor trasa incinta ce urmeaza a fi imbunatatita prin blocaj de piatra bruta compacat cu cilindrul vibrocompactor, se va asterne primul strat de material cu grosime medie 30-40cm, se va realiza compcatari prin treceri successive pana cand terenul slab de fundare va refula lateral.

Ce intelegem prin capacitate portanta?

Capacitatea portanta reprezinta incarcarea pe care o poate suporta terenul de fundare, fara ca deformatiile sale sa compromita buna exploatare a constructiei pentru care o serveste ca suport.

Cum rezolvam problema infiltratiile apelor subterane din corpul drumului?

Sursa de apa subterana o constituie prezenta panzei freatice sau cursuri de apa subterana, alimentate din apele provenite din precipitatii.

Cum le putem colecta?

In cadrul prezentului proiect, pentru interceptarea, colectarea si evacuarea apelor subterane de gravitatie s-au executat drenuri subterane din tuburi drenante Φ110mm invelit in nisip de rau si geotextile netesut din poliester 100-150 g/mp, fiind urmarite functiile de filtrare si separare.

Drenajul rezolva problema legata de retragerile organizate de ape subterane precum si pluviale, colectate in sistemul de drenaj si eliminate ulterior intr-un mod dirijat spre emisar.

In contextual general al fiecarui proiect, intampinam diverse probleme pe care incercam sa le rezolvam prin implementarea unor solutii moderne si acceptate de normativele in vigoare.

Prodan Ionut
Proiectura